Dekorativni tlaki

Dekorativni tlaki

Tankoslojni dekorativni končni tlak z efektom vidnega ali postaranega betona v stanovanjskih ali poslovnih prostorih.

Vidni betoni se vedno bolj uveljavljajo kot dekorativna končna obloga tal v stanovanjskih ali poslovnih prostorih saj se izkazujejo kot finalne obloge izjemnih lastnosti, primerne za stanovanjske ali poslovne prostore, če ste velik ljubitelj betona lahko tudi stopnic.

Dekorativne betonske tlake lahko izdelamo na sveže, pravkar vgrajene cementne estrihe kot tudi na starejše, suhe in trdne podlage.

Odlikujejo jih vsestranska uporabnost, odpornost na udarce, praske in z ustrezno obdelavo tudi zaščita pred vpijanjem vode ali drugih tekočin.

Prednost dekorativnih betonskih tlakov je prav tako enostavnost in nezahtevnost pri čiščenju in vzdrževanju prostorov. Ker se materiali nanašajo enotno in monolitno po celotnem prostoru se izognemo fugam ali kakšnim drugim režam v tlaku, ki bi oteževale čiščenje. Včasih so potrebne le prostorske dilatacije, ki ne motijo, prej nasprotno le še poudarijo sam izgled dekorativnega tlaka.

V vsakem pogledu gre pri izbiri dekorativnih ali mikrocementnih betonskih finalnih tlakov za kvalitetne, hvaležne in trajne končne obloge s svojevrstno estetsko vrednostjo.

Dekorativne betone lahko finalno obdelamo na različne načine in tako dosežemo več različnih končnih efektov. Poleg grobega in gladkega izgleda betona, lahko z ustreznimi dodatnimi obdelavami dosežemo poudarjanje posameznih odtenkov barv, sijaj ali mat izgled kot tudi efekt staranega betona.

Comments are closed.